Waarom moet ik voor een beschermde vogel in de advertentie het kweeknummer opgeven dat op de ring van de vogel staat?

Een pootring is verplicht voor:
- alle beschermde inheemse vogels;
- alle beschermde uitheemse vogels die in Bijlage A van Europese verordening (EG) 338/97 staan.
Het zijn, op wat algemene soorten na, vaak vogels die kostbaar zijn en dus gewild bij het dievengilde.
Ook wordt er daarom met ringen vaak fraude gepleegd. Uit het wild gevangen vogels worden alsnog van ring voorzien.  Door het kweeknummer te vragen proberen wij misbruik tegen te gaan. De koper kan dan in ieder geval gericht de ring controleren bij aankoop.

Waarom moet ik mijn volledige naam opgeven. Op veel andere sites hoeft dat niet.
Om te voorkomen dat iedereen onder elke naam kan adverteren. Wij vinden dat u mag weten met wie u eventueel zaken gaat doen. Natuurlijk proberen wij op deze manier ook misbruik van de site te voorkomen.
Waarom moet ik mijn woonplaats opgeven?
Dat is gemakkelijk voor degene met wie u eventueel zaken gaat doen. Natuurlijk proberen wij op deze manier ook misbruik van de site te voorkomen. U hoeft alleen de woonplaats op te geven; wij vragen niet naar uw adres.
Kan ik de advertentie in meer dan één rubriek plaatsen?
U mag een advertentie in de rubriek plaatsen, waarvan u denkt het meeste succes te hebben. Een boek over kanaries kunt u plaatsen in de rubriek “boeken, maar er is geen bezwaar als u daarvoor de rubriek "kleurkanaries" gebruikt. Houd er wel rekening mee dat een advertentie maar één keer mag voorkomen.
Waarom is mijn andere advertentie verwijderd.
Een gelijke advertentie mag maar één keer worden geplaatst. Komt de advertentie vaker voor, dan wordt die verwijderd. U kunt een advertentie na 24 uur automatisch opnieuw plaatsen. Dit kan onder "mijn advertenties", klik op:
Advertentie opnieuw plaatsen.
U kunt een advertentie na 24 uur automatisch opnieuw plaatsen. Dit kan onder "mijn advertenties", klik op:
Ik heb de vogel al verkocht en toch reageren er nog mensen.
Als u de vogels heeft verkocht of ze zijn niet meer in uw bezit , dan moet u de advertentie verwijderen. Ga naar "mijn advertenties" Als u de advertentie laat staan dan ruimt het systeem de advertentie pas op na 3 maanden. Zolang kunt dus ook benaderd worden.
Als iemand reageert, krijgt hij dan al mijn gegevens?
Iemand die reageert kent alleen de gegevens die in uw advertentie staan. Het systeem stuurt de reactie door. Heeft u bij uw gegevens b.v. geen telefoonnummer of mailadres vermeld, dan weet iemand die reageert die ook niet. Als u zelf weer op de e-mail reageert dan krijgt de afzender natuurlijk wel uw e-mail adres.
Waarom is mijn foto verwijderd?
Foto’s worden verwijderd als iemand een foto van een ander gebruikt en de eigenaar bezwaar mij ons heeft gemaakt.
Nog vaker wordt een foto verwijderd, als er te veel vogels in een kooi zitten of als de kooi wel heel erg vies is. Dat heeft alles met dierenwelzijn te maken. Wij weten dat de vogels soms alleen maar voor een foto in een kooi worden gezet, maar sommige bezoekers van deze site trekken toch andere conclusies. Ook moet u er rekening mee houden dat veel controlerende instanties veelvuldig onze site bezoeken. Wij willen hiermee de vogelhobby zo positief mogelijk voor het voetlicht te brengen.
Worden aan politie, NVWA enz. gegevens verstrekt?
Wij verstrekken in principe op geen enkele manier gegevens aan derden.
Aan politie, NVWA worden alleen gegevens verstrekt op basis van een gerechtelijk bevel.
Wordt mijn advertentie na verloop van tijd verwijderd?
Als uw advertentie 3 maanden op de site heeft gestaan dan wordt hij automatisch door het systeem verwijderd.
Kan ik bij jullie een kweeknummer van iemand opvragen?
Wij verstrekken aan niemand gegevens van gebruikers van de site.
Aan de politie en NVWA worden alleen gegevens verstrekt op basis van een gerechtelijk bevel.
Ik ontvang geen e-mail meer over de dagelijkse advertenties.
De dagelijkse e-mail wordt alleen aan mensen gestuurd die het laatste jaar minimaal 1x hebben ingelogd op de website. Dus als u een jaar lang niet bent ingelogd dan wordt deze niet meer verzonden. Log opnieuw in en u ontvangt de mail de volgende dag weer.