VogelMarkt.net

advertenties: 4664
De website voor vraag en aanbod op het gebied van vogels!
Homepage Aanmelden

Inloggen

herinner mij?
Vogelvoeders advertentie
gelezen: 222x

datum: 8-2-2019

Te koop birdmix

 Vorige bericht


500 gram voor 9,95
2kg voor 25,95

Link naar website: (link naar website)
Link naar product: (link naar website)

Dit voedingssupplement verzekert een goede conditie en een optimale vruchtbaarheid bij volwassen vogels. Tevens draagt het voedingssupplement bij aan een goede uitgroei met een perfect verenkleed. De noodzakelijke mineralen en sporenelementen zijn in voldoende mate aanwezig. Een uitgekiende vitaminesamenstelling voldoet ruimschoots aan de behoefte.

Eiwitten
De meest specifieke behoefte van vogels betreft eiwitten. Het kan niet voldoende worden benadrukt dat een goede ‘eiwithuishouding’ van groot belang is. Vogels bestaan behalve uit water voor het grootste gedeelte uit eiwitten. Deze eiwitten worden in een voortdurend vernieuwingsproces alsmaar afgebroken en weer opgebouwd. Bij jonge dieren gaat het daarbij vooral om het aanmaken van nieuw weefsel; bij volwassen dieren wordt het oude weefsel vervangen en hersteld. Daarbij moeten we in het oog houden, dat in het vogellichaam zo goed als geen eiwitreserve aanwezig is. Het lichaam kan geen eiwit bewaren. De dagelijkse voeding moet dus steeds weer voor een goed uitgebalanceerde aanvoer zorgen.

De vogel kan tien aminozuren niet zelf aanmaken: de essentiële aminozuren, die dus niet in het voedsel mogen ontbreken. De noodzakelijke aminozuren zijn:
1 Arginine, 2 Histidine, 3 Isoleucine, 4 Leucine, 5 Lysine, 6 Methionine, 7 Fenylalanine, 8 Threonine, 9 Tryptophaan en 10 Valine.

Een goede eiwitsamenstelling is dus van groot belang voor de gezondheid van de vogel. Een tekort aan goede eiwitten uit zich in slechte groei en een slecht, dof verenpak.

Gebruiksaanwijzing
Tijdens de kweek dagelijks 10 gram op 100 gram eivoer bijmengen, of wel 10% birdmix. Tijdens de rustperiode slechts twee maal per week birdmix bijmengen.

Advies ten behoeve van maximale resultaten tijdens tentoonstellingen
Om de vogels in perfecte conditie te krijgen voor een tentoonstelling adviseren wij het volgende. Voer vanaf minimaal vier weken voor een tentoonstelling dagelijks Birds & Animal Birdmix aan uw vogels. Daarmee komen uw vogels in perfecte conditie en bereikt u maximaal resultaat.


Prijs: € 9.95

Advertentie van:
Houten Kweekkooien
Telefoon: 06-48078310
Apeldoorn (Gelderland NL)


Lid sinds: 5-11-2012
Aantal advertenties op de website: 5
Totaal: 2311 berichten geplaatst.
birdmix
Klik op de foto voor een vergroting